tacerea este spatiul in care omul se trezeste
Header image

Poveste cu talc

Posted by penta in Citate si pilde

O tanara doamna astepta avionul in camera de imbarcare a unui mare aeroport.Pentru ca trebuia sa astepte multe ore, isi cumpara o carte pentru a-i trece timpul, si un pachet de fursecuri. S-a asezat in fotoliu in camera VIP a aeroportului sa se poata odihni si citi linistita.
Langa fotoliul unde era pachetul de fursecuri, s-a asezat un domn, si-a deschis o revista si a inceput sa citeasca. Cand a luat prima prajitura, barbatul a luat si el una. S-a simtit iritata, dar nu i-a spus nimic. S-a gandit numai:” Ce tupeu! Daca as fi fost nervoasa , l-as fi lovit pentru indrazneala.”
Pentru fiecare prajitura pe care o lua, barbatul lua si el una. Asta o infuria, dar nu vroia sa provoace o scena.
Cand a mai ramas numai o prajitura , s-a gandit: “Ce o sa faca nesimtitul asta acum?” Apoi, barbatul , luand ultima prajitura, o imparti in doua si ii dadu ei jumatate.
Ah! Era prea mult! Era foarte nervoasa acum! Si-a luat rapid cartea, lucrurile si s-a indreptat ca o furtuna spre locul de imbarcare.Cand s-a asezat la locul ei in avion, si-a luat poseta sa-si caute ochelarii si, spre surpriza ei, pachetul de prajituri era acolo, neatins si nedeschis.
I-a fost foarte rusine! Si-a dat seama ca a gresit! A uitat ca prajiturile ei erau in poseta.
Barbatul a impartit prajiturile cu ea fara ura sau rautate…in timp ce ea era nervoasa , gandind ca ea si-a impartit prajiturile cu el. Si acum nu mai era nici o sansa de a explica sau de a-si cere scuze.

MORALA POVESTII:
-  Exista patru lucruri pe care nu le poti recupera:
-  Piatra…dupa ce a fost aruncata!
-  Cuvantul…dupa ce a fost spus!
-  Ocazia…dupa ce ai pierdut-o!
-  Timpul…dupa trecerea lui!

Sursa

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati aboneaza-te aici: Grup discutii/Newsletter

www.ereiki.rowww.etaichi.rowww.munayki.rowww.johrei.rowww.pleiade.ro

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

  • Facebook